برآمدن ژانر خلقیات در ایران

دسته بندی:
جامعه شناسي

موضوعات:

در طول تاریخ، هم دانشمندان ایرانی و هم مستشرقین و مورخین، درباره ایرانی‌ها چیزهایی نوشته‌اند، اما صرفا گزارش یا روایتی از یک اخلاق ایرانی بوده و هیچ‌گاه به یک ژانر مبدل نشده است. اما از دهه 1340 به بعد، با نوشته‌های کسانی چون «جمال‌زاده»، «جلال» و دیگران، نوشتن درباره خلقیات ایرانیان به یک ژانر تبدیل شد و تا امروز نیز شاخ و برگ‌های زیادی پیدا کرده است. مسئله‌ای که به‏طور خاص، برای ایران اتفاق افتاده است. ابراهیم توفیق، سیدمهدی یوسفی، حسام ترکمان و آرش حیدری در کتاب «برآمدن ژانر خلقیات در ایران»، به شکل‌گیری و تطور این ژانر در ایران می‌پردازند. سرفصل‌های این کتاب عبارتند از: «تعاریف و مباحث نظری»، «شکل‌گیری‌ای اولیه ژانر»، «پیدایش ژانر» و «بازسازی خلقیات‌پژوهی در ایران پسا انقلابی»

- معرفی نویسنده:
دکتر ابراهیم توفیق (متولد ۱۳۳۸ در آبادان)، جامعه‌شناس و مترجم اهل ایران است. وی به جامعه‌شناسی تاریخی گرایش داشته و عمدهٔ پژوهش‌ها و نظریات وی در ارتباط با جامعه‌شناسی تاریخی و جامعه‌شناسی علم بوده ‌است. دکتر سیدمهدی یوسفی (متولد 1361 تهران)، دانش‌آموخته دکترای اندیشه سیاسی از دانشگاه تهران است. دکتر حسام ترکمان، نویسنده و پژوهشگر تاریخ ادبیات است. دکتر آرش حیدری، دانش‌آموختۀ دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی از دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ تهران است.